Helsinki-lisä

Helsingin kaupunki kannustaa Helsingin työssäkäyntialueella toimivia työnantajia tarjoamaan työmahdollisuuksia työtä etsiville helsinkiläisille.

Helsingin kaupungin elinkeino-osaston myöntämä Helsinki-lisä on työnantajalle maksettava rahallinen tuki, jonka tarkoitus on madaltaa työnantajan kynnystä palkata avoimeen tehtävään työtön työnhakija. Helsingin kaupungin yrityskoordinaattorit auttavat tarvittaessa työnantajaa sopivan työntekijän löytämisessä.

Tukimuotoja on kaksi:

  • Rekrytointituki on suuruudeltaan 500 euroa kuukaudessa ja se on tarkoitettu työsuhteesta syntyviin muihin kuin palkkakustannuksiin (esimerkiksi työtila-, työväline-, työvaate-, perehdytys- tai ohjauskustannuksiin).
  • Työllistämistuki on enintään 800 euroa kuukaudessa ja se on tarkoitettu työsuhteesta syntyviin palkkakustannuksiin TE-toimiston myöntämän palkkatuen rinnalle.

Miten se toimii?

Helsinki-lisä voidaan myöntää vaihtoehtoisesti joko Rekrytointitukena tai Työllistämistukena. Työnantaja voi saada Helsinki-lisää samaan työsuhteeseen enintään 10 kuukauden ajan, vaadittu työsuhteen vähimmäiskesto on 1 kuukausi. Helsinki-lisän myöntämiseen sekä myönnettävän tuen muotoon vaikuttavat ensisijaisesti palkattavan henkilön työttömyyden kesto, ikä sekä mahdollinen vajaakuntoisuus.

Helsinki-lisä on aina harkinnanvarainen ja edellyttää, että työntekijää, työnantajaa ja työsuhdetta koskevat kriteerit täyttyvät. Tutustu tarkemmin Helsinki-lisän reunaehtoihin ja hakuohjeisiin alla olevasta linkistä. Katso myös video!


»KATSO TARKEMMAT TIEDOT JA MYÖNTÄMISPERUSTEET


(c) Copyright 2018 | OHJAAMO Helsinki | Kaikki oikeudet pidätetään

TE-palvelut ELY-keskus

Kerro kaverille >

Sivuston toteutus Imager